Entertainment & Education

Feel the difference!

Midden in De Tuinen van Appeltern gaat een wereld voor je open!

Er is gelukkig steeds meer aandacht voor de heilzame en rustgevende werking van groen. Tijdens Day at the Garden willen we iedereen het verschil tussen groen en groenloos aan den lijve laten ervaren. Ga bijvoorbeeld eerst 5 minuten liggen op een ligbed in de steenachtige omgeving en stap vervolgens over naar een ligbed in het groen.

BLOEMETJESGORDIJN

Teveel muren blijven onbedekt. En dat terwijl klimplanten zoveel toegevoegde waarde hebben voor de tuinbeleving, het klimaat en ja zelfs de waarde van je huis!

Day-at-the-Garden_Bloemetjesgordijn

ENERGIEDRANKJES

Door velen regelmatig gebruikt. Maar wie weet welke ingrediënten er voor worden gebruikt. Tientallen planten hebben een heilzame werking bij ziekte, kwalen en lichamelijke dipjes. Meet the plants which may help you!

Day-at-the-Garden_Energiedrankjes

BALLENBAK

Het succes van groei begint in de bodem, het probleem is dat bijna iedereen de ballen verstand heeft van grond. Wat vroeger iedereen wist lijkt niemand nog te weten, In onze 'ballenbak' praten we iedereen bij!

Day-at-the-Garden_Bodem

TUINWIJSHEDEN

De kortste weg naar de buren, is een gat in de haag. Al eeuwen lang worden allerlei dagelijkse zaken uitgedrukt of onthouden middels Wijsheden. Ben schreef inmiddels 2 bundels met zijn Tuinwijsheden. Tussen de muziek klinken met regelmaat zijn creaties. Een tuin is een podium dat nooit verveelt!

Day-at-the-Garden_Tuinwijsheden

LIFE ART

Ons leven kan niet zonder groen maar ook niet zonder kunst en cultuur. Een combinatie is natuurlijk helemaal fantastisch.. had je al eens gehoord van Botanische Kunst? Het is een kwestie van heel goed kijken en vervolgens even uittekenen.

Day-at-the-Garden_Life-Art

STARTERSHULP

Je eerste huis, je eerste tuin. Hoe pak je dat aan? Gilbert onze huisarchitect geeft je graag vrijblijvend wat schetsadviezen, wel even foto's en tuinplattegrond mee brengen natuurlijk!

Day-at-the-Garden_Startershulp

AAIEN EN BEROEREN

Planten daar moet je misschien wel tegen praten voor het beste resultaat. Maar nog belangrijker is dat je contact maakt, dat je ze aanraakt en streelt. We stellen de meest aaibare planten aan je voor!

Day-at-the-Garden_Aaien-Graaien

GOUD VAN OUD

Een muzikale term die deze dag zeker ook gehoord gaat worden. Maar Goud van Oud staat ook voor recycling, voor het hergebruik van oude tuinspullen. Niets hoeft weg, in een voldoende groene tuinomgeving past bijna elk object.

Day-at-the-Garden_Recyclen

EEN WARME DEKEN

Veel aspirant tuiniers zien op tegen de hoeveelheid werk van grasmaaien en onkruid plukken. Voor hen voelt onze suggestie zeker als een warme deken. Bodembedekkers die het onkruid de baas blijven en gazon overbodig maken.

Day-at-the-Garden_Asarum-europaeum

FLOWER POWER FOREVER

Flowerpower roept zeker herinneringen op aan tijden van Procol Harum, The Byrds, The Flower Pot Men en The Beatles. Maar Flower Power staat ook voor de kracht van bloemen. Er is tegenwoordig zelfs een vereniging van vaste plantenkwekers met de naam Perennial Power. Vandaag tijdens het sfeervolste tuinfeest van het jaar gaan we bloemkransen maken. Heerlijk om te doen, fantastisch om te dragen!

Day-at-the-Garden_Bloemenkrans

SPECSAVERS
Wie kent de reclames niet? Een verkeerde aftershave, een zeehond die gered wordt, alledaagse fouten grappig uitvergroot. In Appeltern doen we iets dergelijks. We geven tekst en uitleg aan de hand van honderden veel gemaakte fouten. Tijdens Day at the Garden geven gidsen op gezette tijden een rondleiding door de meer dan 200 voorbeeldtuinen. Je mag mee als je wil!

Day-at-the-Garden_Rondleiding